Få hjälp med trädfällning

Hejsan, det är flera av mina läsare i Skara som hört av sig och undrar om jag inte kan skriva ett inlägg om trädfällning och det efter att jag nämnt i förbifarten i ett annat inlägg att jag fått hjälp med just trädfällning. Nu tänker jag att det inte skadar om jag skriver ett inlägg som handlar enbart om det och det förhoppningsvis lite mer utförligt. Jag ska då göra ett försök att besvara några av de frågor jag har fått.

Vad kostar det att få hjälp? Det är svårt att säga exakt vad det kommer att kosta eftersom priserna varierar beroende på hur stor trädet är, hur svårt det är att fälla och vilken typ av service man föredrar. Generellt sett kan man säga att det kostar mellan 500 och 1500 kronor per timme.

Var hittar du en bra trädfällare? Det finns flera olika ställen där du kan hitta en bra trädfällare. Ett tips är att fråga runt bland bekanta eller grannar om de har några goda tips på bra företag. Du kan också söka på nätet eller i en facktidning.

Vad ska du tänka på när du väljer trädfällare? Det är viktigt att du väljer en erfaren och professionell. Dessutom bör företaget ha godkända traktorer, kranar och liftar för att säkerställa en säker och smidig arbetsprocess. Det finns alltså många saker man behöver ta hänsyn till när det kommer till trädfällning och det är alltså lätt att man kan känna sig lite överväldigad. Men försök att inte stressa upp dig, ta det lugnt och titta runt lite på olika alternativ.

När är det bäst att fälla trädet? Det beror helt på vilken typ av träd det gäller, men en regel som gäller för de flesta typer av träd är att det är bäst att fälla dem någon gång mellan september och mars.